77 منتخب سایت

تقریباً ۳۰۰ میلیون نفر در معرض خطر مرگ ناشی از گرسنگی هستند

جهان

یک تحلیل جدید نشان می‌دهد که ناامنی غذایی شدید با سرعتی نگران‌کننده در حال افزایش است و تقریباً ۳۰۰ میلیون نفر در معرض مرگ ناشی از گرسنگی قرار دارند. تشدید درگیری‌های مسلحانه، کاهش کمک‌های بشردوستانه، شوک‌های اقلیمی و اقتصادی باعث شده است که...

 تنها در سال گذشته ۱۳.۷ میلیون نفر دیگر به وضعیت ناامنی غذایی مزمن دچار شوند. به گزارش گاردین برای ششمین سال پیاپی، تعداد افرادی که با «سطوح بالای ناامنی غذایی شدید» مواجه‌اند افزایش یافته و طبق تازه‌ترین گزارش جهانی بحران‌های غذایی (GRFC) به ۲۹۵.۳ میلیون نفر رسیده است.

این رقم تقریباً معادل یک‌چهارم (۲۲.۶٪) جمعیت ۵۳ کشوری است که کارشناسان GRFC آن‌ها را مورد بررسی قرار داده‌اند.

در این گزارش آمده است:

«درگیری‌های فزاینده، تنش‌های ژئوپولیتیک، نااطمینانی اقتصادی جهانی و کاهش شدید منابع مالی، ناامنی غذایی شدید را عمیق‌تر کرده‌اند.»

تعداد افرادی که با شدیدترین شکل کمبود غذا مواجه‌اند — بر اساس طبقه‌بندی مرحله‌ای ناامنی غذایی که مورد حمایت سازمان ملل متحد است (IPC) — در سال گذشته بیش از دو برابر شده است.

بیش از ۹۵٪ از این افراد در نوار غزه یا سودان زندگی می‌کنند، گرچه کشورهای هائیتی، مالی و سودان جنوبی نیز جمعیت‌های قابل‌توجهی دارند که از کمبود شدید غذا رنج می‌برند.

این سطح، که در نظام طبقه‌بندی IPC «فاجعه» نامیده می‌شود، با ویژگی‌هایی مانند گرسنگی مفرط، مرگ، فقر شدید و نرخ بالای سوءتغذیه شدید شناخته می‌شود.

در سودان، شدت گرفتن جنگ داخلی منجر به اعلام رسمی قحطی شده و بیش از ۲۴ میلیون نفر با ناامنی غذایی شدید روبه‌رو هستند.

در نوار غزه نیز اوضاع وخیم‌تر شده است. کارشناسان سال گذشته پیش‌بینی کردند که نیمی از جمعیت این منطقه وارد مرحله «فاجعه» در طبقه‌بندی IPC خواهند شد.

گزارش می‌گوید:

«پس از بسته شدن کامل گذرگاه‌ها به نوار غزه در اوایل مارس و فروپاشی آتش‌بس دوماهه، دسترسی به غذا به‌شدت محدود شده است.»

این هشدارها روز دوشنبه با گزارش جدید IPC تأیید شد که اعلام کرد جمعیت حدود ۲.۱ میلیون نفری فلسطینیان ساکن غزه در معرض «خطر بحرانی» قحطی قرار دارند، چرا که محاصره اسرائیل مانع ورود کمک‌های بشردوستانه شده است.

کارشناسان بحران‌های غذایی بدتر شدن امنیت غذایی را در ۱۹ کشور شناسایی کردند، عمدتاً به دلیل درگیری‌هایی همچون در میانمار، نیجریه و جمهوری دموکراتیک کنگو.

آن‌ها همچنین گفتند که این ناامنی با بحران اقلیمی تشدید شده است، چرا که پیش‌بینی می‌شود خشکسالی‌های شدید در بخش‌هایی از اتیوپی، کنیا، سومالی، افغانستان و پاکستان رخ دهد.

قطع ناگهانی منابع مالی در سال جاری — به‌ویژه توسط آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا (USAID) — موجب نابودی خدمات تغذیه‌ای برای بیش از ۱۴ میلیون کودک در کشورهایی مانند سودان، یمن و هائیتی شده و آن‌ها را در معرض سوءتغذیه شدید و مرگ قرار داده است.

حتی پیش از کاهش بودجه‌ها نیز، بحران‌های تغذیه‌ای در تقریباً نیمی از ۵۳ کشوری که در گزارش بحران‌های غذایی بررسی شده‌اند، شناسایی شده بود.