زهرا بهروزآذر، معاون زنان و خانواده پزشکیان در برنامه تلویزیون اینترنتی همشهری درباره ابلاغ قانون حجاب، جمع شدن گشت ارشادگفته است: «قانون حجاب و سندی که آماده شد، سندی بود که به قول رئیس جمهور قابلیت اجرا نداشت یا به قولی به گونهای بود که ما نمیتوانستیم آن را اجرا کنیم. ...
تأکیدی که پزشکیان داشتند این بود که ما آن را اجرا نمیکنیم. دلیلش هم آن بود که مردم دچار درگیری با هم میشدند. شیوه قانون حجاب به گونهای بود که همه مدام با هم دعوا میکردند: راننده اسنپ با مسافر، مغازهدار با مشتری و غیره و غیره.
این دعوا اصلاً دعوایی نیست که به نفع مردم و ایران باشد. واقعیت آن است که ما هر کاری میکنیم، میخواهیم مساله حل شود. آیا آن قانون، اثری که ما انتظار داشتیم، به جا میگذاشت؟ مشاهدهای که میدیدیم این بود که ممکن است دعواها را بیشتر کند و پیامدش باعث افزایش دو قطبی و خدایی نکرده، نفرت پراکنی و فاصله گرفتن مردم از اصل دین شود و ضد وفاق بود. بنابراین در شورای امنیت مورد بحث قرار گرفت که صلاح نیست در دستور قرار گیرد اما این که اصلاح شود، آقای رئیس جمهور گفت رویش کار شود و ما میخواهیم برایش برنامه داشته باشیم.»
کسی طرفدار گشت ارشاد نیست…
وی درباره گشت ارشاد، به طور دقیق عنوان کرد: «فکر نمیکنم کسی طرفدار گشت ارشاد باشد. در همه جلساتی که میروم، به اصولی رسیدهایم. از جمله اینکه کرامت زنان باید حفظ شود. دو قطبی نباید ایجاد شود و ما نمیخواهیم کاری کنیم که به ایجاد تنش منجر شود. اما دو نگاه وجود دارد اینکه ریشه کار فرهنگی است. کسی که در یک خانواده مذهبی به دنیا نیامده و نحوه پوشش را درک نکرده، مستلزم کار فرهنگی طولانی مدت است و باید با او صحبت کرد. از آن طرف عدهای معتقدند باید کار سلبی و رویکرد قضایی داشته باشیم. نگاه رئیس جمهور آن است که مبتنی بر داده و کار کارشناسی باید حرکت کنیم: یکی از پیمایشهای اخیر نشان داد که بیش از ۸۰ درصد مردم با برخورد قضایی و کیفری مخالف بودهاند و این خود مهم است. خدا را شکر الآن گشت ارشاد نداریم یا دستکم من ندیدهام که داشته باشیم…
ماجرای کلینیک ترک بدحجابی را هم من نخستین بار در فضای مجازی دیدم و به گمانم خیلی بد بود و صد البته هم کسی مسئولیت آن را بر عهده نگرفت. واقعا خیلی عجیب بود! استفاده ار واژه«کلینیک» واقعا ناخوشایند بود…»البته گفتوگو همواره وجود دارد و ما منکرش نمیشویم.»