ناگفته روشن بود که در سالروز قتل حکومتی مهسا ( ژینا ) امینی ولوله ای برپا خواهد بود و قطعا در داخل و خارج کشور حوادثی سیاسی روی خواهد داد. حکومتیان نیز بخوبی میدانستند و از مدتها قبل در پی پیشگیری از رویدادها در این روز بودند.بسیاری را تهدید کردند و پر شماری را به زندان انداختند و فضای امنیتی شهرها را باز هم تشدید کردند.
روزنامه های دولتی نیز بر اهمیت سرکوب و پیشگیری از خروش دوباره مردمی در این روز هشدارها دادند و حکومتی نظامی و ناگفته با رژه نیروهای امنیتی و لباس شخصی خود در سراسر کشوربراه انداختند.تقریبا روزی نبود که در نشریات حکومتی خبر یا گزارشی از نزدیک شدن به سالگرد قتل مهسا نباشد. در داخل کشور بیانیه ها و فراخوانهای متعددی برای برگزاری این سالگرد از سوی نهادها منتشر شده بود. در خارج از کشور موجی از آکسیونها و نمایشهای اعتراضی در راه, که نشاندهنده تدارک وسیع ایرانیان مقیم در کشورهای مختلف برای برگزاری گسترده و شایسته این سالگرد را میداد.
اینهمه غوغا و حرکت سراسری ایرانیان نشان میداد که: ژینا زنده است. ژینا دیگر با تاریخ مبارزات مردم کشورمان پیوند خورده است. او هرگز به حاشیه نمی رود. او در قلب تک تک ما جا گرفته است و بوی انقلاب میدهد. او در سالگردش بزرگترین و وحشی ترین حاکمان منطقه را به هراس انداخته است. او دیگر و هرگز نخواهد مرد. او نماد بزرگترین خیزش انقلابی مردم کشورمان در چند دهه گذشته شد. نامش زمزمه میشود و سرود و فریاد میشود. ژینا تصویر شد. آهنگ و ترانه شد.او در گیسوان تک تک زنان قهرمان کشورمان موج میخورد. تصویر ژینا در موهای ژولیده کودکان کار و در دستهای پینه بسته کارگران دیده میشود و با هر نسیم جانبخش شعار زن, زندگی, آزادی را فریاد میزند.
همانند بسیاری از شهرها در کشورهای دیگر, در شانزدهم سپتامبر مصادف با اولین سالگرد قتل مهسا ( ژینا ) امینی یکی از مرکزی ترین نقاط شهر وین شاهد تظاهرات پرشمار زنان و مردان آزادیخواه و برابری طلب از ایرانیان مقیم این شهر بود. کانون پشتیبانی – وین از ساعت پنج بعداز ظهر تا هفت شب با متنوع ترین برنامه های پرشور, تهییجی و زیبا به پیشواز این روز رفت. این آکسیون به یاد تمامی جانباختگان و زندانیان سیاسی و خانواده های دادخواه در میدان حقوق بشر برگزار شد.
در طی این مراسم شعارهایی از جمله: ژن ژیان, ئازادی
زن زندگی آزادی و پلاکاردهای متعددی در این ارتباط و ضرورت همبستگی بین المللی با مبارزات مردم ایران و همچنین تصویر بزرگی از مهسا و توماج صالحی ( رپر زندانی و دربند ) و سایر قربانیان جنبش مهسا برای جلب توجه عمومی بنمایش گذاشته شده بود.
شعارها و سرودهای مرتبط با این جنبش در فضای میدان حقوق بشر این شهر طنین افکند و مورد استقبال حاضرین قرار گرفت. حضور وزین جوانان و شهروندان اتریشی در این محل چشم گیر بود. برنامه های کوتاه از سوی نمایندگان گروههای فمینیستی, کردها, افغانستان و حقوق بشری بن مایه این آکسیون قرار گرفت. در طی این مراسم سخنرانی های کوتاهی نیز از سوی برگزار کنندگان و همچنین نمایندگان گروههای دیگر صورت گرفت. این آکسیون دو ساعته با ترانه برای شروین آغاز و با آهنگ زیبای روسریتو در بیار از مهدی یراحی پایان یافت.