استفاده اسرائیل از فسفر سفید، صدای آمریکا را هم در آورد

شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

دیدبان حقوق بشر اروپایی- مدیترانه‌ای می گوید بنا بر گزارش‌ها و شواهد دریافتی استفاده ارتش اسرائیل از بازداشت‌شدگان به عنوان سپرهای انسانی برای نفوذ به منازل و باز کردن تونل‌ها در نوار غزه را مستند کرده است. به گفته این نهاد حقوق بشری اسرائیل با انجام قتل‌عام‌های وحشتناک در غزه و شمال آن، از طریق کشتار میدانی و بازداشت‌ زنان و آزار و اذیت آن‌ها، قصد کوچاندن اجباری غیرنظامیان را دارد

وزارت خارجه فلسطین در ۱۱ اکتبر اعلام کرد اسرائیل در حمله به غزه از فسفر سفید استفاده می‌کند. مقام سازمان ملل: غیرنظامیان در نوار غزه «جهنم روی زمین» را تجربه می‌کنند
فیلیپ لازارینی، رئیس آژانس آوارگان فلسطینی سازمان ملل متحد که از غزه دیدن کرده گفته که غیرنظامیان در نوار غزه «جهنم روی زمین» را تجربه می‌کنند. سازمان ملل می‌گوید توزیع کمک‌ در بسیاری از مناطق به دلیل شدت جنگ و محدودیت‌ حرکت در مسیر جاده‌های اصلی تا حد زیادی متوقف شده است. لازارینی در پستی در شبکه اجتماعی ایکس(X) نوشت « تراژدی بی پایان غزه در حال عمیق‌تر شدن است. مردم همه جا هستند، در خیابان‌ها زندگی می‌کنند، به همه چیز نیاز دارند. آنها ناامیدانه خواستار امنیت و پایان این جهنم روی زمین دعا هستند.» او گفته این سازمان با «وضعیت غیرممکن» روبرو است. روز شنبه هم یک مقام ارشد امدادرسانی سازمان ملل گفت نیمی از جمعیت غزه گرسنه هستند و تنها بخشی از تجهیزات مورد نیاز توانسته وارد نوار غزه شود.

نیروهای اسرائیل به بیمارستان کمال عدوان در شمال نوار غزه «یورش برده‌اند»
اشرف قدره، سخنگوی وزارت بهداشت غزه که تحت کنترل حماس است می‌گوید: «در ادامه درگیری‌ها در شمال غزه، ارتش اسرائیل به بیمارستان کمال عدوان حمله کرده است.» به گفته اقای قدره، سربازان اسرائیلی مردان، از جمله کادر درمانی را در محوطه بیمارستان جمع کرده‌اند. این بیمارستان که از هفته گذشته تحت محاصره ارتش اسرائیل بود، آخرین مرکز بهداشتی «نیمه فعال» در شمال غزه است. آقای قدره در پستی در پیام‌رسان تلگرام تاکید کرد: «ما از سازمان ملل، سازمان بهداشت جهانی و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ می‌خواهیم که فورا برای نجات جان بیماران بستری در این بیمارستان اقدام کنند.» در همین حال دیروز دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) اعلام کرد که دو زن بر اثر حمله به بخش زنان این بیمارستان کشته شدند. بر اساس آمار این سازمان در حال حاضر ۶۵ بیمار از جمله ۱۲ کودک در بخش مراقبت‌های ویژه و شش نوزاد در دستگاه نگهداری نوزادان (انکوباتور) بستری هستند. این سازمان می‌گوید نزدیک به سه هزار نفر بیجا شده در این بیمارستان گیر افتاده‌اند که در انتظار آب و غذا هستند.

ابراز نگرانی کاخ سفید از گزارش‌ «استفاده اسرائیل از فسفر سفید»
در پی گزارش روزنامه واشنگتن پست درباره استفاده اسرائیل از فسفر سفید آمریکایی در حمله به جنوب لبنان، کاخ سفید از احتمال استفاده غیر‌قانونی از این نوع مهمات ابراز نگرانی کرده است.
روز دوشنبه روزنامه واشنگتن پست در گزارشی اعلام کرد شواهدی به دست آورده که نشان می‌دهد اسرائیل در حمله‌ای در ماه اکتبر به ضهیره در جنوب لبنان از فسفر سفید آمریکایی استفاده کرده است. پیشتر سازمان عفو بین‌الملل گفته بود این حمله باید به دلیل استفاده از فسفر سفید به عنوان یک جنایت جنگی احتمالی مورد تحقیق قرار بگیرد. ۹ غیرنظامی در این حمله مجروح شدند.
روز دوشنبه جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید به خبرنگاران گفته است آمریکا قطعا درباره «گزارش‌ها در خصوص استفاده اسرائیل از فسفر سفید ساخت آمریکا در جنوب لبنان» نگران است و «برای دریافت اطلاعات بیشتر از اسرائیل پرس و جو خواهد کرد.» آقای کربی گفت «فسفر سفید کاربرد مشروع نظامی هم دارد و هر زمانی که این ماده از سوی آمریکا در اختیار ارتش دیگری قرار می‌گیرد توقع کامل ما این است که در همین موارد مشروع به کار برود.»
مهمات آغشته به فسفر سفید برای ایجاد دیوار دود، علامت دادن به نیروهای خودی و یا به آتش کشیدن سنگر و ساختمان‌های دشمن به کار می‌رود اما استفاده از آنها در مناطق غیرنظامی و به عنوان یک اسلحه آتش‌زا ممنوع است. این مواد به سوختگی شدید در بدن و گاهی مرگ منجر می‌شود.
واشنگتن پست در گزارش امروز خود که با ارائه شواهد به دست آمده از تحقیقات محلی از جنوب لبنان به دست آمده نوشته است این مهمات بخشی از کمک چند میلیارد دلاری هر ساله ارتش امریکا به اسرائیل است که خوراک جنگ اسرائیل در غزه در پی حمله ۷ اکتبر حماس به این کشور است. تصاویر و ویدیوهایی که از سوی سازمان عفو بین‌الملل راستی‌آزمایی شده و مورد بازبینی واشنگتن پست قرار گرفته با نشانه‌های مشخص فسفر سفید که دودی به شکل روبان‌های سفیدرنگ از خود به جا می‌گذارد تطبیق می‌کند. به نوشته این روزنامه نیروهای اسرائیلی در ۱۶ اکتبر سال جاری برای ساعات متمادی ضهیره را با این مهمات هدف حمله قرار دادند و ساکنان این منطقه کوچک با ۲۰۰۰ سکنه به این روزنامه گفته‌اند تنها ساعت ۷ صبح روز بعد توانسته‌اند خانه خود را ترک کنند. اغلب آنها از شهر فرار کردند و در جریان آتش بس حماس و اسرائیل به محل زندگی خود بازگشتند.
فسفر سفید در تماس با اکسیژن شعله ور می‌شود و دمای آن به ۱۵۰۰ درجه می‌رسد. موادی که از این نوع مهمات در بدن به جا می‌ماند در کنار سوختگی شدید می‌تواند اندام‌های داخلی بدن را آسیب بزند و گاهی به مرگ فرد منجر شود. گزارش‌های دیگری از استفاده اسرائیل از این نوع مهمات در غزه نیز منتشر شده است. خبرگزاری رویترز گزارش داده است که یوآو گالانت در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره استفاده از این نوع مهمات مدعی شده است «ارتش اسرائیل و کلیه نهادهای امنیتی این کشور بر اساس قوانین بین‌المللی عمل می‌کنند.»

تشدید گرسنگی در غزه، سازمان ملل برای رای‌گیری درباره قطعنامه آتش‌بس آماده می‌شود
گرسنگی در میان فلسطینیان در نوار محاصره شده غزه تشدید شده است. صدها غیرنظامی دیگر در حمله اسرائیل به غزه از زمانی که ایالات متحده روز جمعه قطعنامه شورای امنیت را که خواستار آتش بس می شد وتو کرد، جان باختند. بیشتر جمعیت ۲.۳ میلیون نفری غزه از خانه های خود رانده شده اند و ساکنان می گویند یافتن یافتن پناهگاه یا غذا در این منطقه پرجمعیت ساحلی غیرممکن است. برنامه جهانی غذای سازمان ملل اعلام کرده است که نیمی از جمعیت این کشور گرسنه هستند. UNRWA، نهاد سازمان ملل که مسئول پناهندگان فلسطینی است، در شبکه ایکس اطلاع داده است: می گوید: گرسنگی همه را تحت تاثیر قرار داده است. غزه‌ ای ها می‌گویند مردمی که بارها مجبور به فرار شده‌اند از گرسنگی و سرما و همچنین بمباران‌ها می‌میرند، کامیون‌های کمک‌رسانی غارت می شود و قیمت ها بسیار بالا است. به گفته وزارت بهداشت غزه، حمله تلافی جویانه رژیم صهیونیستی به کشته شدن ۱۸۲۰۵ نفر و زخمی شدن نزدیک به ۵۰۰۰۰ نفر منجر شده است.
مجمع عمومی سازمان ملل احتمالا روز سه‌شنبه پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به تصویب خواهد رساند که که هفته گذشته توسط ایالات متحده در شورای امنیت وتو شد. قطعنامه های مجمع عمومی الزام آور نیستند، اما دارای وزن سیاسی هستند و دیدگاه های جهانی را منعکس می کنند. برخی از دیپلمات‌ها و ناظران پیش‌بینی می‌کنند که این رأی‌گیری حمایت بیشتری نسبت به درخواست مجمع برای «یک آتش‌بس فوری، بادوام و پایدار» در ماه اکتبر به دست خواهد آورد.

اسرائیل جنوب و شمال غزه را بمباران کرد
به گزارش رسانه‌های محلی، در پی حمله هوایی نیروهای اسرائیلی، سه‌شنبه ۲۱ آذر به منزلی در محله «الزهور» شمال «رفح» در جنوب نوار غزه، ۱۲ فلسطینی از جمله چند کودک کشته شدند. همزمان با بمباران چندین منطقه در شمال و جنوب نوار غزه، اسرائیل روز سه‌شنبه ۲۱ آذر، گلوله‌های منور به آسمان غزه پرتاب کرد. به گزارش خبرگزاری «فلسطین،»، در پی حمله ارتش اسرائیل به شهر و اردگاه «جنین»، باعث درگیری‌های در چندین منطقه این شهر شد. نیروهای اسرائیلی همچنین، بامداد سه‌شنبه ۲۱ آذر، به روستای «عابود» شمال شهر «رام الله» حمله کردند. گزارشی از بازداشت افراد دریافت نشده است. همچنین این نیروها به روستای «بدروس» در غرب «رام الله» و شهرک «السموع» و «بیت اولا» و روستاهای «الریحیه» و «بیت الروشا» حمله کردند. نیروهای اسرائیلی، چندین خانه در شهر «الخلیل» جنوب کرانه باختری را مورد بازرسی قرار داده و خودروهای شهروندان را ضبط کردند، همچین ایست و بازرسی‌هایی در تمام ورودی‌های شهر «الخلیل»، شهرک‎ها، روستاها و اردوگاه‌های این شهر ایجاد کردند. همچنین درگیری بین جوانان فلسطینی و نیروهای اسرائیلی در شهرک «تفوح» رخ داد و نیروهای اسرائیلی به سوی شهروندان شلیک و بمب صوتی پرتاب کردند. گزارشی از بازداشت افراد دریافت نشده است.

بازگشایی دو گذرگاه
ارتش اسرائیل شامگاه دوشنبه بیستم آذر اعلام کرد تصمیمی مبنی بر بازگشایی دو گذرگاه «کرم ابوسالم» و «نیتسانا» صادر شده تا ضمن تسریع در عملیات بازرسی امنیتی، امکان ورود کمک‌های بشردوستانه بیشتری به نوار غزه فراهم شود. در بیانیه صادره از سوی ارتش اسرائیل آمده است:«پس از رایزنی‌های امنیتی امروز[دوشنبه] تصمیم گرفته شد که عملیات تفتیش امنیتی کاملی در دو گذرگاه نیتسانا و کرم ابوسالم انجام شود». در بیانیه وزارت دفاع اسرائیل، هدف از ازسرگیری فعالیت این دو گذرگاه، «بهبود توانایی‌ها و حجم عملیات تفتیش امنیتی کمک‌های بشردوستانه‌ای اعلام شد که قرار است از طریق گذرگاه رفح در مرز میان مصر و غزه برای ساکنان باریکه غزه وارد شود». در ادامه همچنین توضیح داده شده که «کامیون‌های با محموله‌های آب، غذا و امدادهای پزشکی و لوازم پناهگاهی در گذرگاه نیتسانا و گذرگاه کرم ابوسالم مورد تفتیش قرار خواهند گرفت و از آنجا از طریق گذرگاه رفح به سازمان‌های امدادرسان بین‌المللی در نوار غزه ارسال خواهند شد». اسرائیل گفته است هیچ‌گونه کمک‌های امدادی از اسرائیل به نوار غزه وارد نخواهد شد و همه کمک‌های انسانی تنها از طریق گذرگاه رفح در مرز با مصر انجام خواهد شد. اخیرا فراخوان‌هایی بین‌المللی و از جمله آن آژانش امدادرسان سازمان ملل متحد «آنروا» از اسرائیل خواستند تا با توجه به نیازهای بسیار زیاد ساکنان نوار غزه که ظرفیت محدود گذرگاه مرزی رفح با مصر جوابگوی آن نیست، گذرگاه کرم ابوسالم را برای تسریع روند بازرسی کامیون‌های حامل کمک‌های بشردوستانه‌ای که به نوار غزه ارسال می‌شوند، بازگشایی کند.

ناظر حقوق بشر: اسرائیل با کشتارهای هولناک قصد دارد ساکنان غزه را به اجبار کوچ دهد
دیدبان حقوق بشر اروپایی- مدیترانه‌ای، بنا بر گزارش‌ها و شواهد دریافتی استفاده ارتش اسرائیل از بازداشت‌شدگان به عنوان سپرهای انسانی برای نفوذ به منازل و باز کردن تونل‌ها در نوار غزه را مستند کرده است. دید‌‌بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه، دوشنبه ۲۰ آذر، اعلام کرد که اسرائیل با انجام قتل‌عام‌های وحشتناک در غزه و شمال آن، از طریق کشتار میدانی و بازداشت‌ زنان و آزار و اذیت آن‌ها، قصد کوچاندن اجباری غیرنظامیان را دارد. این دید‌بان در گزارشی که در وب‌سایت خود منتشر کرد، افزود که ارتش اسرائیل علاوه بر کشتار و اقدامات تجاوزکارانه هولناک خود، از چند روز پیش حملات عمدی شکنجه و آزار و اذیت و بازداشت صدها غیرنظامی از جمله کسانی که در پناهگاه‌ها و از داخل منازل مسکونی آواره شده‌اند را در پیش گرفته است. این دیدبان حقوق بشر، در ادامه خاطرنشان کرد:«لباس اسرای فلسطینی را از تن آن‌ها در می‌آورند، به آنها دستبند زده و مورد شکنجه‌هایی، از جمله به زانو نشستن در فضاهای باز و ضرب و شتم شدید، نگهداری در هوای سرد و محرومیت از مایحتاج اولیه قرار می‌دهند». دیدبان حقوق بشر اروپا-مدیترانه در گزارش خود شواهدی را از استفاده از بازداشت‌شدگان توسط ارتش اسرائیل به عنوان سپر انسانی برای حمله به منازل مسکونی و منافذی در برخی مناطق که گمان می‌رود تونل‌های زیرزمینی هستند، مستند کرده است». این دید‌بان حقوق بشر همچنین گفت:«نیروهای اسرائیلی پس از هجوم وحشیانه به ساکنان و ضرب و شتم و لخت کردن مردان در آنجا، منازل مسکونی را در حومه محله‌های الزیتون، التفاح و الشجاعیه در شهر غزه منفجر کردند». در این گزارش همچنین آمده است که دیدبان شواهد و گزارش‌هایی حاکی از بازداشت پسران و مردان جوان، شکنجه و ضرب و شتم آنها و هدف گرفته شدن مستقیم آنها به ضرب گلوله را علاوه بر موضوع سرقت دارایی‌ها در ساختمان‌های مسکونی هدف گرفته شده دریافت کرده است.

چهار کشور اروپایی: به رسمیت شناختن فلسطین موجب صلح و آرامش در خاورمیانه می‌شود
به گزارش خبرنگار «العربیه»، رهبران کشورهای اسپانیا، بلژیک، ایرلند و مالت در نامه‌ای مشترک به اتحادیه اروپا گفتند، که به رسمیت شناختن فلسطین باعث صلح و آرامش در خاورمیانه خواهد شد. چهار کشور در نامه خواستار تحریم علیه شهرک‌نشینان اسرائیلی و آتش‌بس اسرائیل و حماس برای توقف قتل عام در غزه و ایجاد یک دولت فلسطینی شدند. رهبران ایرلند، اسپانیا، مالت و بلژیک در نامه‌ای به چارلز میشل، رئیس شورای اروپا گفتند: «ما باید از اسرائیل و حماس بخواهیم آتش‌بسی که منجر به توقف درگیری‌ها می‌شود را اعلام کنند». این چهار کشور از اتحادیه اروپا قصد دارند در نشست سران این اتحادیه در روزهای پنج‌شنبه و جمعه در بروکسل موضع قاطعی در این زمینه بگیرند.

جو بایدن: به ارائه کمک نظامی به اسرائیل ادامه می‌دهیم تا زمانی که آنها از شر حماس خلاص شوند
جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده دوشنبه شب از «امنیت مردم یهود، امنیت اسرائیل و حق وجود آن» در پی حملات تروریستی حماس در ۷ اکتبر حمایت کرد. به گزارش شبکه‌ سی‌ان‌ان، رئیس جمهور آمریکا با اشاره به حمایت خود از اسرائیل، ضمن اذعان به مسائل بین خود و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، به شوخی گفت که زمانی به رهبر اسرائیل گفته بود: «دوستت دارم، اما با چیزی که مجبور به گفتن آن هستی موافق نیستم.» او افزود: «امروز هم همینطور است.» با این حال، بایدن در اظهاراتی به مناسبت پنجمین شب از عید «حنوکا» یهودیان گفت که اسرائیل پس از حمله حماس و جنگ متعاقب آن در غزه، در «موقعیت سختی» قرار دارد. بایدن گفت: «ما به ارائه کمک نظامی به اسرائیل تا زمانی که آنها از شر حماس خلاص شوند، ادامه خواهیم داد، اما ما باید مراقب باشیم، آنها هم باید مراقب باشند. افکار عمومی کل جهان می‌تواند یک شبه تغییر کند، ما نمی‌توانیم اجازه دهیم این اتفاق بیفتد.» رئیس جمهور آمریکا همچنین از تلاش دولتش برای آزادی گروگان‌هایی که هنوز در غزه نگهداری می‌شوند و ارسال کمک‌های بشردوستانه به منطقه ستایش کرد. بایدن گفت: «ما بی وقفه برای بازگشت امن گروگان‌ها تلاش می‌کنیم. من شخصاً ساعت‌های بی‌شماری را صرف کردم – جدی می‌گویم، شاید تا ۲۰ ساعت با قطری‌ها و مصری‌ها، اسرائیلی‌ها – تا آزادی گروگان‌ها را تضمین کنیم، کامیون‌ها را به داخل غزه گسیل کنیم، کمک‌های بشردوستانه را به جریان بیاندازیم، تا آنها را متقاعد کنم که گذرگاه را باز کنند و مطمئن شویم [عبدالفتاح رئیس جمهور مصر] السیسی دروازه ورود به مصر را باز کرده است.»

نتانیاهو: تفاوت حماس و تشکیلات خودگردان فلسطین در نابودی فوری یا تدریجی اسرائیل است
نخست وزیر اسرائیل با اشاره به این‌که تفاوت چندان مهمی بین حماس و تشکیلات خودگردان فلسطین وجود ندارد، گفت:«حماس می‌خواهد ما را فوراً نابود کند، در حالی که حکومت خودگردان می‌خواهد این کار به صورت مرحله‌ای انجام دهد». نتانیاهو، دوشنبه ۲۰ آذر، در جلسه کمیته خارجی و امنیتی توضیح داد: «تفاوت میان حماس و تشکیلات خودگردان فلسطین در این است که حماس می‌خواهد فوراً اسرائیل را نابود کند، این در حالی است که حکومت خودگردان می‌خواهد این کار را به صورت تدریجی انجام دهد.» او یکشنبه از مسلحان گروه حماس خواست «فورا تسلیم شوند» و در این‌باره تصریح کرد که پایان حماس با گسترش جنگی که بیش از دو ماه است در نوار غزه ادامه دارد، نزدیک است.
نتانیاهو در بیانیه‌ای گفت: «جنگ هنوز ادامه دارد، اما آغاز پایان حماس است.» نخست‌وزیر اسرائیل همچنین افزود که «در چند روز گذشته ده‌ها تن از اعضای حماس به نیروهای اسرائیلی تسلیم شدند.» این در حالی است که ارتش اسرائیل هیچ مدرکی دال بر تسلیم شدن اعضای حماس منتشر نکرده است، و حماس این ادعاهای ارتش اسرائیل را تکذیب می‌کند. عزت الرشق، یکی از اعضای دفتر سیاسی حماس، در مورد اظهارات نتانیاهو گفت که تاریخ «درباره غزه به عنوان واضح‌ترین تصویر پیروزی خواهد نوشت». او همچنین خاطرنشان کرد: «پایان اشغالگری از غزه آغاز شده است».

گزارش رسانه‌های اسرائیلی از مذاکرات قریب‌الوقوع برای توافق جدید آزادی گروگان‌ها
رسانه‌های اسرائیلی به نقل از یک منبع عالی رتبه گزارش دادند که گفته تلاش‌ها برای مذاکره جهت دست‌یابی به توافق جدیدی برای آزادی گروگان‌ها میان اسرائیل و جنبش حماس در نوار غزه احتمالا «به‌زودی» آغاز خواهد شد. به گزارش خبرگزاری «العالم العربی» روزنامه «تایمز اسرائیل» به نقل از «شبکه ۱۲» اسرائیل نوشت که توافق جدید شامل زنان، مجروحان و افراد بیمار و سالمند خواهد شد. این منبع که روزنامه اسرائیلی هویت او را فاش نکرده است، گفت:« شرایط برای وضعیتی که بتوان از طریق آن تدوین توافق جدیدی را آغاز کرد از دیدگاه حماس و اسرائیل فراهم شده است». به گفته این روزنامه ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که «دست‌یابی به توافق جدید در هفته آینده بعید به‌نظر می‌آید، اما اسرائیل در میانه فشارهای نظامی بر حماس، خواهان گشودن در به روی توافقی احتمالی است». محمود المرداوی، یکی از رهبران جنبش حماس دوشنبه تاکید کرد که در شرایط کنونی هیچ‌گونه مذاکره‌ای درباره وقفه‌هایی در جنگ یا توافق‌هایی برای تبادل گروگان‌ها با اسرائیل وجود ندارد. المرداوی در گفت‌وگو با خبرگزاری «العالم العربی» گفت:« تا زمانی که جنگ متوقف نشود، هیچ‌گونه مذاکراتی درباره آزادی اسرای اسرائیلی و گروگان‌ها صورت نخواهد گرفت».

سه شنبه, ۲۱ آذر ۱۴۰۲

https://www.akhbar-rooz.com/