اخباروگزارش های کارگری 4 شهریورماه 1402

شخصی سازی فونت
  • کوچکتر کوچک متوسط بزرگ بزرگتر
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

- تجمع اعتراضی وکلای سراسر کشور نسبت به مصوبه مجلس مبنی بر نقض استقلال نهاد وکالت مقابل شورای نگهبان - تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته گروه خودروسازی سایپا نسبت به عملکرد صندوق سرمایه‌گذاری سمیکو- تجمع اعتراضی پرستاران وکارکنان بیمارستان های اصفهان نسبت به اجرای ناقص قانون تعرفه گذاری پرستاری، عدم برقراری فوق العاده خاص واضافه کاری های اجباری و ارزان قیمت

- تجمع اعتراضی کارگران آبفا رامشیرنسبت به عدم پرداخت 6 ماه حقوق وحق بیمه
- معیشت 400 کارگر کارخانه قند نقده وخانواده هایشان در گرو اختلاف مالی کارفرمایان زیر سایه بی خیالی وزیرکارخوش رقص
- تجمع اعتراضی  اهالی شهرک پردیس مقابل استانداری کرمانشاه
- بیانیه‌ی جمعی از کنشگران مدنی و فعالان حقوق زنان در محکومیت بازداشت‌های اخیر فعالان در گیلان
- تداوم بازداشت جمعی از کنشگران مدنی و فعالان حقوق زنان در بازداشتگاه وزارت اطلاعات
- بازنشستگان و پرداخت حقوق های با تاخیر
- صدور حکم انفصال موقت از خدمت  برای بهاره عسکری‌زاده 
- دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران در معرض خطر بزرگی است!
- تداوم پروژه‌ی تصفیه و سرکوب اساتید
- ابلاغ تلفنی؛ بدعت جدید در سرکوب و اخراج اساتید!
- تعیین زمان و شعبه دادگاه رسیدگی به اتهامات کامران ساختمانگر، فعال کارگری
*******
*تجمع اعتراضی وکلای سراسر کشور نسبت به مصوبه مجلس مبنی بر نقض استقلال نهاد وکالت مقابل شورای نگهبان
روز شنبه 4 شهریور، وکلای سراسر کشور برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به مصوبه مجلس مبنی بر نقض استقلال نهاد وکالت مقابل شورای نگهبان تجمع کردند.
 
به گزارش روابط عمومی اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران(اسکودا)، هیات رئیسه اسکودا و روسا و اعضای هیات مدیره کانون‌های وکلای دادگستری ایران و نیز جمعی از وکلای سراسر کشور صبح امروز مقابل شورای نگهبان تجمع کردند.
بنابهمین گزارش، در این تجمع که در اعتراض به مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی در نقض استقلال نهاد وکالت صورت گرفت، وکلای دادگستری به این مصوبه اعتراض و خواستار رد این مصوبه از سوی شورای نگهبان شدند.
*تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته گروه خودروسازی سایپا نسبت به عملکرد صندوق سرمایه‌گذاری سمیکو
روزشنبه 4 شهریور، کارگران بازنشسته گروه خودروسازی سایپا برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به عملکرد صندوق سرمایه‌گذاری سمیکو(شرکت گروه سرمایه گذاری کارکنان سایپا)دست به تجمع مقابل این صندوق واقع در اتوبان ستاری شمالی تهران کوچه شقایق شانزدهم زدند و خواستار پاسخگویی مسئولان شدند.
 
تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند: سمیکو سال‌هاست که 4 درصد از حقوق کارکنان کسر می‌کند اما عملکرد این صندوق و گزارش‌دهی‌های آن شفاف نیست
آنها افزودند: ما می‌خواهیم روشن و شفاف بدانیم در پانزده سال گذشته پول ما کجا رفته و سود سرمایه‌گذاری چه شده؛ چرا سودها به موقع به سهامداران پرداخت نمی‌شود؟
*تجمع اعتراضی پرستاران وکارکنان بیمارستان های اصفهان نسبت به اجرای ناقص قانون تعرفه گذاری پرستاری، عدم برقراری فوق العاده خاص واضافه کاری های اجباری و ارزان قیمت
روزشنبه 4 شهریور، پرستاران وکارکنان بیمارستان های اصفهان برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به اجرای ناقص قانون تعرفه گذاری پرستاری، عدم برقراری فوق العاده خاص واضافه کاری های اجباری و ارزان قیمت دست به تجمع مقابل یک مرکز قدرت (استانداری یا فرمانداری) دراین کلانشهرزدند.
*تجمع اعتراضی کارگران آبفا رامشیرنسبت به عدم پرداخت 6 ماه حقوق وحق بیمه
برپایه تصاویر منتشره درکانال تلگرام یک رسانه محلی بتاریخ 4 شهریور،کارگران آب وفاضلاب رامشیر دراستان خوزستان برای اعتراض به عدم پرداخت 6 ماه حقوق وحق بیمه دست به تجمع زدند.
ازمحل تجمع کارگران آبفا رامشیرکه تعدادشان به 55 نفرمیرسد اطلاعی دردسترس نیست.
*معیشت 400 کارگر کارخانه قند نقده وخانواده هایشان در گرو اختلاف مالی کارفرمایان زیر سایه بی خیالی وزیرکارخوش رقص
مدیرعامل شرکت آذرقند نقده گفت: تخلیه توربین مولد برق عملا تولید در این کارخانه را متوقف کرده و بیش از 400 کارگر بیکار می‌شوند.
،روزشنبه 4 شهریوروی به خبرنگاررسانه ای گفت: سال 85 توربین مولد برق طی تشریفات قانونی، از طریق فرایند مناقصه با پرداخت 630 میلیون تومان از کارخانه قند ورشکسته دزفول خریداری و به کارخانه آذر قند نقده منتقل شد بعد از گذشت 16سال با اقامه دعوی مالکین کارخانه قند دزفول و با دریافت حکم نیابت قضایی، قرار است توربین آذر قند نقده باز و به شهرستان دزفول مسترد شود.
ویافزود: با تخلیه توربین مولد برق عملا تولید کارخانه آذرقند نقده متوقف شده و بدلیل شرایط تحریمی آذر قند نقده به یک کارخانه متروکه تبدیل خواهد شد.
وی تصریح کرد: توربین مولد برق آذرقند نقده نیاز این شرکت را تامین می‌کند، دراوج کار شرکت که از شهریور شروع و تا بهمن ماه ادامه دارد، چنانچه این توریبن از شرکت خارج شود بدون تردید تولید با چالش جدی مواجه می‌شود چراکه برق نقده نمی‌تواند نیازهای این شرکت را تامین کند.
*تجمع اعتراضی  اهالی شهرک پردیس مقابل استانداری کرمانشاه
روزشنبه 4 شهریورکانال اتحادیه آزاد کارگران با انتشار فیلمی گزارش داد: اهالی شهرک پردیس به دلیل عدم صدور مجوز ساخت و ساز در زمین‌هایشان  دست به تجمع مقابل استانداری کرمانشاه زدند.
*بیانیه‌ی جمعی از کنشگران مدنی و فعالان حقوق زنان در محکومیت بازداشت‌های اخیر فعالان در گیلان
در آستانه سالگرد کشته شدن ژینا امینی، فشارها بر فعالین مدنی و خانواده‌های دادخواه در سراسر کشور افزایش پیدا کرده است. تهدید، احضار و بازداشت اعضای خانواده جانباختگان خیزش ژینا در روزهای اخیر، حاکی از آن است که حاکمیت تمامی ابزارهای سرکوبگری خود را در جهت جلوگیری از برگزاری مراسم برای جان‌های عزیز از دست رفته و ممانعت از گرامیداشت یاد و نام آن‌ها در خانه‌ها و خیابان‌ها به کار گرفته است.
از طرف دیگر، علیرغم تبلیغات گسترده پیرامون «عفو عمومی»، پرونده‌سازی‌ها و صدور و تایید احکام حبس طولانی‌مدت و اجرای احکام برای تعدادی از بازداشت‌شدگان خیزش ژینا به طور بی‌وقفه ادامه دارد. نیروهای امنیتی در سراسر کشور با یورش به منازل فعالان سیاسی و مدنی که با شکستن در خانه، تفتیش و ضبط لوازم الکترونیکی همراه بوده است، سناریوسازی‌های خود را پیش برده‌اند. 
بازداشت جمعی از فعالان حقوق زنان و فعالین سیاسی در گیلان (متین یزدانی، جلوه جواهری، شیوا شاه‌سیاه، نگین رضایی، زهره و زهرا دادرس، یاسمین حشدری، فروغ سمیع‌نیا، آزاده چاوشیان، واحده خوش‌سیرت، سارا جهانی و هومن طاهری) و تکرار سناریوهای بی‌اعتبار درباره آن‌ها توسط وزارت اطلاعات و رسانه‌های وابسته به نهادهای امنیتی، از جمله فشارهای اخیر بر فعالان مدنی است که به وضوح از هراس نزدیک‌شدن به سالگرد خیزش ژینا نشات می‌گیرد و با هدف انتقام‌جویی علیه خیزش درون‌زای «زن، زندگی، آزادی» ادامه دارد. طی این مدت، تنها «واحده خوش‌سیرت» و «نگین رضایی» با تودیع قرار وثیقه به‌صورت موقت آزاد شدند و دیگر بازداشت‌شدگان، کماکان در بند نیروهای امنیتی هستند.
 خانواده‌های بازداشت‌شدگان گیلان تا چندین روز از محل نگهداری آن‌ها بی‌خبر‌ و سرگردان و بلاتکلیف نگه داشته شده بودند. وزارت اطلاعات، در اطلاعیه‌ای در حالی مدعی شد «دو نفر از سرکردگان این تیم تشکیلاتی در دوره‌های براندازی نرم که توسط سرویس‌های اطلاعاتی دشمن در خارج از کشور برگزار شده‌اند آموزش دیده‌اند» که این افراد سوابق روشن و شفافی در حوزه کنشگری فمینیستی مستقل دارند و نام‌هایی شناخته‌شده در میان جامعه مدنی ایران هستند.
اگرچه فشار وارده بر کنشگران اجتماعی زخم جدیدی بر تنِ جمعیِ فعالان برابری جنسیتی است اما، همان‌طور که بازداشت‌ها و کشتار گسترده پس از آغاز خیزش، موجب عقب‌نشینی مردم و بویژه زنان از خواسته‌هایشان نشد، بدیهی است که پرونده‌سازی‌های جدید نیز جوش و خروشی را که به نام ژینا برپا شده، خاموش نخواهد کرد.
ما جمعی از کنشگران مدنی و فعالان حقوق زنان این روند را محکوم می‌کنیم و خواستار توقف پرونده‌سازی و سناریوبافی‌ و آزادی بی‌قید و شرط تمامی فعالان بازداشت‌شده هستیم. ما اعلام می‌کنیم که تا روز رهایی، آن‌ها را نام می‌بریم و صدایشان هستیم.
لینک امضای بیانیه: 
https://docs.google.com/forms/d/1FiUVkSzZ5fs6nuXhA5UUZO3vSCcX37UPM_7MCZPZ--A/edit
*تداوم بازداشت جمعی از کنشگران مدنی و فعالان حقوق زنان در بازداشتگاه وزارت اطلاعات
یازده روز از بازداشت گسترده‌ی فعالان حقوق زنان و دیگر کنشگران مدنی در گیلان می‌گذرد. طی سه روز گذشته، واحده خوش‌سیرت، نگین رضایی و شیوا شاه‌سیاه با قرار وثیقه و به‌صورت موقت، از زندان لاکان رشت آزاد شدند.
صبح امروز چهارم شهریورماه، خانواده‌های بازداشت‌شدگان با حضور در دادسرای عمومی و انقلاب رشت، پیگیر وضعیت عزیزان خود شدند، پیگیری‌ای که با اعلام عدم حضور دادستان طی ۱۰‌ روز آینده و بی‌پاسخ گذاشتن خانواده‌ها همراه بوده است.
طبق گزارش‌های ارسالی به بیدارزنی، بازداشت‌شدگان اخیر در ساختمان وزارت اطلاعات رشت موسوم به «بازداشتگاه شهدای گمنام» هستند و تنها نام و هویت آنان در زندان لاکان به‌ثبت رسیده است. این بدان معناست که اعزام آنان به زندان، متوقف شده است و بازجویی و حضور شبانه‌روزی آنان در ساختمان وزارت اطلاعات برقرار است.
از سوی دیگر در خلال پیگیری‌های خانواده‌ها، معاون دادستانی به‌صورت شفاهی از صدور قرار بازداشت یک‌ماهه تا ۲۵ شهریورماه برای مابقی بازداشت‌شدگان این پرونده، خبر داده است. این در حالی است که عدم بهره‌مندی از حق تماس تلفنی، به‌عنوان فشاری امنیتی علیه بازداشت‌شدگان و خانواده‌های آنان، اعمال می‌شود.
برگرفته از کانال بیدارزنی
*بازنشستگان و پرداخت حقوق های با تاخیر
 اسماعیل گرامی (کارگر بازنشسته)
زمانی قرار بود پول نفت مان را سر سفره مان بیاورند، اما این روزها کارمان به آنجا کشیده شده است که بخش ناچیزی از پول خودمان را هم که طی سی سال پس انداز کرده ایم، حاضر نیستند بعنوان حقوق به خودمان بدهند. پول نفت را بر سر سفره مان نیاوردند، که هیچ! همان نانی را هم که بر سر سفره مان بود دارند تکه تکه از سر سفره مان بر میدارند.   
چند ماهی است که حقوقهای بازنشستگان تامین اجتماعی با تاخیر پرداخت میگردد، این عملِ غیر معمولِ سازمان تامین اجتماعی از طرف فعالان کارگری کاملا قابل پیش بینی بود، هرچند این عمل برای بعضی از همکاران؛ غیر مترقبه و سوال برانگیز است.
پرداختهای با تاخیر حقوقها، دیوار خراب شده ای میباشد بر سر سازمان تامین اجتماعی که توسط حکومت صورت گرفته است! چرا که امروزه، سازمان دیگر حیاط خلوت حکومت نیست که همچون گذشته؛ هر از گاهی به این حیاط خلوت سَرک بکشد بلکه این سازمان به یکی از جیبهای حکومت تبدیل شده است، جیبهایی همانند بانک مرکزی، بنیاد مستضعفان، وزارت نفت، صندوق توسعه ملی، ستاد اجرایی فرمان امام، آستان قدس رضوی! و دیگر نهادهای اقتصادی. این جیبها همچون ظروف مرتبطه ای هستند که هرگاه حکومت در بخشی از تشکیلات خود با مشکلی برخورد کرد، سرمایه ای را از این جیب به آن جیب سرازیر میکند(هرچند قدرت مافیاهای حکومتی بر گلوگاه های این ظروف مرتبطه اثر گذارند). این عمل جابجاییِ سرمایه؛ یا طبق قوانین موجود انجام میگیرد و یا برای سهولت امر، قانونی برای آن تراشیده میشود. بنابراین؛ سرمایه (نقدینگی) لازمه جهت پرداخت حقوق بازنشستگان بی ارتباط با مخارج و هزینه های دیگر بخشهای این تشکیلات عریض و طویل حکومت نیست. 
هنگامیکه حکومت در تدارک مراسم پر هزینه اربعین برای زائران ایرانی و خارجی میباشد و هزینه "کمیته مراسم ستاد فرهنگی اربعین" بالا میرود، طبیعی میباشد که باید هزینه ی جای دیگری (جیب دیگری) را کاهش دهد! بعنوان مثال "هزینه سازمان غله کشور" را باید کاهش دهد (که در نتیجه؛ قیمت نان؛ این قوت اصلی کارگران و زحمتکشان بالا میرود!) و یا حقوق بازنشستگان باید با تاخیر پرداخت گردد! 
سمت و سوی حرکت سرمایه؛ در این ظروف مرتبطه میتواند به شکلهای دیگری نیز صورت بگیرد. بعنوان مثال هم اکنون که حکومت قادر به افزایش قیمت بنزین نیست، جهت کمک به وزارت نفت برای خرید بنزین؛ لازم است از سرمایه جیب های دیگر استفاده نماید. 
در یک کلام باید گفت که این تاخیر در پرداخت حقوقها نتیجه سیاستهای مستقلانه وزارت کار و یا سازمان تامین اجتماعی نیست، بلکه نتیجه بحرانی است که دامنگیر حکومت گردیده، این بحران به آن شدتی رسیده است که فقط "خلق پول" (چاپ اسکناس) جهت پر کردن نقدینگی این ظروف مرتبطه جوابگوی مشکلات این حکومت نیست و کارش به آنجا رسیده است که حقوقهای بازنشستگان تامین اجتماعی را با چند روز تاخیر، پرداخت نماید. این تاخیر به مرور دامنگیر دیگر بازنشستگان نیز خواهد شد و دیر یا زود این تاخیر روزانه به تاخیر ماهانه تبدیل میگردد! 
عکس العمل های معترضانه بازنشستگان در دنیای مجازی نسبت به تاخیر در پرداخت حقوقها، هرگز در همین حد باقی نخواهد ماند. در شرایط کنونی، گرانی و تورم بطور سرسام آوری در حال اوج گرفتن است و حکومت قادر به مهار کردن آن نیست و از طرف دیگر حقوقها متناسب با نرخ تورم افزایش نیافته اند؛ در این اوضاع وانفسا تاخیر در پرداخت حقوقها زندگی بازنشستگان را مختل کرده است. بزودی کارد به استخوانها خواهد رسید و سکوت بازنشستگان شکسته خواهد شد و همچون آتشی نهفته در زیر خاکستر فوران خواهد کرد و راه حلی نخواهد بود جز آمدن به کف خیابان. 
۴ شهریور ۱۴۰۲
*صدور حکم انفصال موقت از خدمت  برای بهاره عسکری‌زاده 
خانم بهاره عسگری‌زاده، معلم کنشگر صنفی از استان خوزستان منطقه الوار گرمسیری با بیش از ۲۰ سال سابقه تدریس در مناطق محروم استان خوزستان دارد. 
این فعال صنفی معلمان به جهت شرکت در تجمعات صنفی معلمان در سال ۱۴۰۱ طی حکم هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداره کل  آموزش وپرورش استان  و با تایید هیات عالی رسیدگی به تخلفات وزارت آموزش و پرورش به ۴ ماه انفصال موقت از خدمت محکوم شده‌است.
صدور احکام هیات تحلفات آموزش و پرورش به رویه ثابت وزارت آموزش و پرورش بدل شده و این وزارت‌خانه عملا به  بخشی از ماشین سرکوب حاکمیت بدل شده است
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران در معرض خطر بزرگی است!
دانشجویان دانشکده‌ی ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران در ترم جدید با انتشار لیست دروس ارائه شده، متوجه حذف نام دست‌کم ۷ تن از اساتید این دانشکده شدند. 
بنا بر این گزارشات، بسیاری از دروسی که سالها توسط اساتید مشخص و ثابتی ارائه می‌شدند، در این ترم به افراد جدیدی سپرده شده‌اند که به اشکال مختلف از اطرافیان و نزدیکان عبدالرضا سیف، رئیس این دانشکده‌، هستند. این حذف‌ها نه به شکلی قانونی و با ابلاغ رسمی، بلکه بدون اطلاع قبلی و به واسطه‌ی کارشنکنی در تخصیص دروس، صورت گرفته است. همچنین اغلب این اساتید پیش‌تر در هیات جذب و گزینش دانشگاه مورد بازخواست قرار گرفته بودند. 
حذف اساتید باسابقه و مجرب و کلاس‌های درسی آنان و جایگزینشان با افراد غیرمتخصصی، ضربه‌ی بزرگی بر پیکر این دانشکده مهم و تاریخی کشور، وارد می‌کند. 
نام برخی از این اساتید: 
وحید عیدگاه (استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی)
جواد بشری (استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی)
میلاد عظیمی (استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی)
لیلی ورهرام (استاد گروه فرهنگ و ‌زبان‌های باستانی)
قاسم عزیزی (استادیار گروه زبان و ادبیات عرب)
داریوش رحمانیان (دانش‌یار گروه تاریخ)
حسین مصباحیان (استادیار گروه فلسفه)
*تداوم پروژه‌ی تصفیه و سرکوب اساتید
دکتر علی شریفی زارچی استاد دانشکده‌ی مهندسی کامپیوتر دانشگاه شریف در توییتی از اخراج رسمی خود از دانشگاه خبر داد. 
گفتنی است این استاد در اعتراضات سال گذشته‌ از دانشجویان حمایت گسترده‌ای کرده بود.
*ابلاغ تلفنی؛ بدعت جدید در سرکوب و اخراج اساتید!
صبح امروز، ۴ شهریور، ۱۴۰۱ دکتر حمیده خادمی و دکتر آمنه عالی، دو تن از اساتید عضو هیات علمی گروه آموزش و پرورش دانشکده‌ی روانشناسی دانشگاه علامه طباطبایی، طی تماسی تلفنی از دفتر رئیس دانشکده متوجه لغو شدن قرارداد خود شدند. 
طی این تماس، منشی دفتر رییس دانشکده به ایشان اطلاع داد که از یک شهریور قردادشان لغو شده است این در حالی است که قطع همکاری با این دو استاد همچنان ابلاغ رسمی نشده است.
گفتنی است ایشان در سال گذشته ضمن مخالفت با سرکوب دانشجویان، از دانشجویان بازداشتی و تعلیقی حمایت کرده‌ بودند.
*تعیین زمان و شعبه دادگاه رسیدگی به اتهامات کامران ساختمانگر، فعال کارگری
طبق ابلاغیه‌ای که امروز شنبه چهارم شهریورماه ١۴٠٢، از سوی دادگاه انقلاب سنندج برای فعال کارگری کامران ساختمانگر، صادر شده است جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این فعال کارگری اهل سنندج در تاریخ سه‌شنبه ۱۴ شهریورماه ۱۴۰۲ در شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج برگزار خواهد شد.
پیش‌تر تیز براساس احضاریه‌ای که در تاریخ پنجم تیرماه ۱۴۰۲، توسط شعبه دوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب سنندج صادر و به آقای ساختمانگر ابلاغ شده بود، وی باید جهت دفاع از اتهامات انتسابی «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت داخلی و خارجی و فعالیت تبلیغی علیه نظام» ظرف مدت پنج روز در این شعبه حاضر می شد. 
کامران ساختمانگر فعال کارگری اهل شهر سنندج روز پنج‌شنبه ۷ مهرماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. نهایتاً عصر شنبه ۶ اسفندماه ۱۴۰۱، در ادامه تخفیف در مجازات و آزادی زندانیان سیاسی، کامران ساختمانگر فعال کارگری پس از ١۴٩ روز بازداشت از زندان مرکزی سنندج آزاد شد.
برگرفته از کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید