ایندیپندنت فارسی :همسر و فرزندان مهری نبیزاده، پناهجوی کرد ایرانی که روز ۲۴ خرداد، در مسیر خشکی یونان به دلیل ایست قلبی جان خود را از دست داد، در شرایط نگرانکننده روحی قرار دارند. آنها در حال حاضر در یکی از کمپهای یونان به نام «فلایکو» هستند و از سازمانهای حقوق بشری خواستهاند برای انتقال جسد مهری کمک کنند تا او در شهر زادگاهش به خاک سپرده شود. روز ۲۴ خرداد، مهری نبیزاده ۲۷ ساله پناهجوی اهل سردشت و همسرش سردار ابراهیمزاده به همراه دو دختر چهار و هفت سالهشان در مسیر خشکی ترکیه به یونان در حال حرکت بودند اما او در میانه راه دچار ضعف و بیماری شد و نتوانست مسیر را ادامه دهد.
همسر نبیزاده به رسانهها گفته است که پس از بیماری مهری، همراهانشان آنها را رها کردند و رفتند و مهری به دلیل ایست قلبی مقابل چشمان فرزندانش جان خود را از دست داد.
ابراهیمنژاد در توصیف وضعیت خود و دخترانش در لحظه حادثه گفت: «من بیش از دو ساعت جسد همسرم را کول کردم و همراه با دو دختر خردسالم گریهکنان در جنگلهای یونان پیادهروی کردیم تا به فردی رسیدیم که پلیس را مطلع کرد.»
به گفته سردار ابراهیمنژاد، هماکنون جسد مهری نبیزاده در سردخانه یکی از بیمارستانها است و پلیس به آنها گفته است که پس از پایان دوره ۱۴ روزه قرنطینه اجازه دارند جسد را ببینند. او از درخواست دختر هفت سالهاش برای دیدن دوباره مادر خبر داد و گفت: «دخترم میگوید میدانم مادرم مرده اما میخواهم او را ببینم.»
به گزارش ههنگاو همسر و فرزندان مهری نبیزاده در حال حاضر در کمپ فلایکو در وضعیت بسیار نامناسب روحی قرار دارند و همسر او از سازمانهای حقوق بشری درخواست دارد که برای انتقال جسد همسرش به شهر زادگاهش یعنی سردشت و همچنین انتقال فرزندانش به کشور سوم همکاری کنند و مانع از بازگرداندن آنها به ترکیه شوند.
بلاتکلیفی و انتظار طولانی پناهجویان در ترکیه باعث میشود برخی از آنها راههای خطرناکی را برای رسیدن به کشور سوم انتخاب کنند. بسیاری از آنها در آبهای دریا یا مسیر خشکی دچار حادثه میشوند. برخی هم با امید رسیدن به کشور سوم از طریق قاچاقبرها اندکدارایی خود را از دست میدهند. این در حالی است که بسیاری از پناهجویان سالهاست در کشور ترکیه در انتظار رسیدگی به پروندههایشان و تعیین تکلیف هستند در حالی که کمترین حقوق انسانی و شهروندی مثل اجازه کار و کسب درآمد را ندارند.
بسیاری این پناهجویان که امکان بازگشت به کشورشان را ندارند، صاحب فرزند هستند. سازمان ملل اعلام کرده است که کودکان بیش از ۴۰ درصد جمعیت ۸۲ میلیونی پناهجویان جهان را تشکیل میدهند، کودکانی که یا جان خود را در مسیر پرخطر پناهجویی از دست میدهند یا جسم و روحشان آسیب میبیند. هفتم ماه ژوئن و با گذشت ماهها از غرق شدن خانواده ایراننژاد در مسیر فرانسه به بریتانیا، پلیس نروژ اعلام کرد جسد آرتین ایراننژاد، کودک ۱۵ ماهه این خانواده را شناسایی کرده است.
خانواده پنج نفره ایراننژاد نیز اهل سردشت بودند. آنها پاییز سال گذشته (۱۳۹۹) به همراه ۱۸ نفر دیگر در مسیر حرکت به سوی بریتانیا و عبور از کانال مانش بودند که غرق شدند و جان خود را از دست دادند