حزب کمونیست کارگری ایران: فاجعه معدنجوی طبس و کشتار بیش از ۵۰ کارگر در انفجار این معدن توجه کل جامعه را به خود جلب کرده و همبستگی با معدنجیان و ابراز همدردی با خانواده های آنان ابعاد اجتماعی و توده ای تری بخود میگیرد. روز گذشته در رشت جمعی از مردم با روشن کردن شمع و بدست گرفتن بنری که بر رویش نوشته شده بود "طبس" ، بابا جان داد" خشم و نفرت خود را نسبت به مسببین این جنایت اعلام کردند
و با خانواده های کارگران جنانباخته ابراز همدردی و همبستگی کردند. همانگونه که قبلا گزارش کردیم در روزهای گذشته نیز تشکلهای متعددی با بازماندگان کارگران جانباخته اعلام همبستگی کردند. بنا به یک گزارش دیگر روز گذشته در یزد استارت دور جدید اعتراضات پرستاران زده شد و پرستاران و کادر درمان از بیمارستانهای مختلف این شهر در اعتراض به عدم پاسخگویی به مطالباتشان در محل دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمان صدوقی یزد تجمع کردند و پیگیر مطالباتشان شدند. مطالبات اعلام شده این پرستاران عبارتند ز: صدور احکام جدید بر مبنای افرایش حقوق و سختی کار و فوق العاده خاص با ضریب مناسب، محاسبهی کارانه پرستاران بر اساس ثبت اقدامات پرستاری موجود در کتاب ارزشگذاری خدمات بزشکی بهنام پرستاران، برخورداری از مزایای رفاهی و مناسبتی، مانند سایر کارکنان دولت و نهادهای عمومی و حذف اضافه کاری اجباری، پرداخت دستمزد مناسب بر اساس تورم موجود سالیانه و بر اساس فرمول اداره کار و قانون ارتقاء بهره وری.
اضافه کاری های اجباری و کمبود پرستار و تحمیل فشار سنگین کاری برگرده پرستاران، عدم ایمنی شرایط کاری و استاندارد پایین بهداشتی و درمان در بیمارستانها و حقوقهای ناچیز از جمله موضوعات اعتراضی پرستاران است. در رابطه با این موضوعات اخیرا پرستاران اعتراضات گسترده ای در سطح سراسری داشته اند که دامنه آن دهها شهر و بیش از ۹۰ بیمارستان را در بر گرفت. اعتراضاتی که به مرکز توجه جامعه تبدیل شد و حمایت بسیاری را همراه داشت. پرستاران برای اول مهر کارزار نه به اضافه کاری اجباری را اعلام کرده بودند و عملا با عدم قبول اضافه کاری، اعتصابی را شکل دادند و این خود باعث تحمیل عقب نشینی هایی به حکومت شد. با تجمع اعتراضی روز گذشته پرستاران در یزد شروع دور دیگری از اعتراضات پرستاران کلید می خورد. از خواستها و مطالبات پرستاران وسیعا حمایت کنیم.
در این روز همچنین جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی از شهرهای باوی، سوسنگرد، حمیدیه و کارون در محل کانون بازنشستگان تامین اجتماعی اهواز در اعتراض به عدم پاسخگویی به مطالبات خود و محرومیت از حق درمان رایگان تجمع کردند. در این تجمع بنری با نوشته "درمان رایگان حق مسلم ماست" قابل توجه بود و بازنشستگان شعار میدادند:"معیشت، منزلت، درمان، حق مسلم ماست".
حزب کمونیست کارگری ایران
۵ مهر ۱۴۰۳، ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۴
اعتراض خانواده های جانباختگان معدن
همبستگی ها ادامه دارد
امروز پایان عملیات "نجات معدنچیان" از اعماق صد متری زمین از سوی حکومت اعلام شد. این درحالیست که بعد از خبر جانباختن ۵۲ معدنچی حکومتیان گفته بودند که هنوز تعدادی در اعماق زمین حبس هستند.
انفجار در تونل معدن معدنجو کارگران معادن در این منطقه و دیگر مناطق را دچار خشم فراوان کرده است. بنا برگزارشات کارگر سه معدن دیگر در طبس حاضر به کار نشده و در اعتصابند. روز گذشته نیز همانطور که گزارش کردیم کارگران معدن در طزره دست به اعتصاب زدند و اکنون زمزمه های اعتراض در تمام معادن بلند است. در عین حال خانواده های معدنچیان جان باخته صدای دادخواهی شان بلند است. گوشه های از اظهارات و اعتراضات خانواده ها را اینجا میخوانید:
یکی از خانواده ها میگوید: کارگران معدن صبح اطلاع میدهند که بوی گاز در تونل پیچیده و در پاسخ به آنها میگن "اگر دوست داری کار کن نمیخواهی برو"
- خانواده یکی دیگر از کشته شدگان معدن طبس با خشم و اعتراض به روزنامه «شرق» میگوید: "بنویسید با ما چه کردند، حتی پول حمل جنازه عزیزمان را هم خودمان باید بدهیم. از ۱۵ تا ۲۰ میلیون دادیم تا تن بیجانشان را به خانه ببریم. آنهم بدون سردخانه، فقط چند تکه یخ به ما میدهند تا روی آنها بگذاریم."
یکی دیگر از اعضای خانواده کارگران کشته شده میگوید: "گفتند کیسه بخرید و برای تحویل جنازههایتان بیاورید".
همسر علیرضا کدئی، یکی از کارگران معدن که هم اکنون در بخش مراقبتهای ویژه بستری است، میگوید: "همسرم در بخش مراقبتهای ویژه است. ماه اولِ کارش بود، اصلا نمیدانیم حقوقش را میدهند یا نه. بیمارستان گفته او را بیمه درمانی نکرده بودند، از طرفی دکترها میگویند شاید نیاز باشد تا مدتها تحت نظر باشد. نمیدانم بابت همه این هزینهها چه کنم".
مادر یکی از جانباختگان میگوید: "جوانان ما بدون ایمنی کار کردند". و پدرش میگوید: "همه کت و شلواری می آیند عکس بگیرند و با یک دست اشاره میکنند که بله ما داریم کاری میکنیم. برو دنبال کارت. آمده اند و هه هه هه خنده میکنند. جوان مردم دارد در کار تلف میشود . آمده آنجا نوشابه اش را بخورد. ساندیسش را بخورد. و فقط قدم بزند. از مسئولین معدن هم کسی سراغ ما نیامده".
از سوی دیگر همبستگی با خانواده های معدنچیان طبس گسترش می یابد و ابعادی اجتماعی و توده ای بخود می گیرد. در ادامه گزارش روز گذشته و علاوه بر تشکلهایی که قبلا اعلام همبستگی و اعتراض کرده بودند، امروز نیز همبستگی ها ادامه یافت. نهاد ندای زنان ایران با معدنچیان طبس اعلام همبستگی کرده و مینویسد: " همدردی و دادخواهی برای جانباختگان معدن طبس: ما همه دادخواهیم و با خانوادههای جانباختگان فاجعه معدن طبس همدردیم. عزیزان ما نه تنها به واسطه گلوله و طناب دار، بلکه به دست حکومت سرمایهدارانی که در سایه مافیاهای مفتخور عمل میکنند، به قتل رسیدهاند. این حکومتی است که برای حفظ قدرت، چپاول و انباشت ثروت، جان انسانها را قربانی میکند.ما با تمام خانوادههایی که در این فاجعه دردناک عزیزان و نانآوران خود را از دست دادهاند، همراه و همدل هستیم.
گروهی از معلمان در لنگرود نیز تجمع کردند و با سخنرانی هایشان با معدنچیان طبس اعلام همبستگی کردند.
همچنین سه فعال کارگری زن از بند زنان اوین به اسامی ناهید خداجو، ریحانه انصارینژاد و نسرین خضر جوادی» طی بیانیه ای پیرامون "فاجعه معدن معدنجو" با خانواده های جانباختگان در این فاجعه تکاندهنده اعلام همبستگی کردند.
هم اکنون هشتگ #ایرانم _اعتصاب که اسماعیل بخشی فراخوان داده بود، داغ است. جامعه یک پارچه خشم و نفرت است. وسیعا به این کارزار بپیوندیم. اعتصابات سراسری پاسخ درخورد جنایات حکومت است.
در کنار خانواده های جانباختگان باشیم و اجازه ندهیم که زیر فشار حکومت قرار گیرند. و همصدا با آنها بر محاکمه عاملین این جنایت و حامیان آنها در حکومت تاکید کنیم.
حزب کمونیست کارگری ایران
۴ مهر ۱۴۰۳، ۲۵ سپتامبر ۲۰۲۴
همبستگی اجتماعی با معدنچیان طبس و خانواده هایشان ادامه دارد
بدنبال فاجعه معدن ایرانجوی طبس و جان باختن بیش از ۵۰ کارگر جامعه یکپارچه خشم و نفرت و اندوه است و همبستگی ها گسترش می یابد.
امروز سه شنبه سوم مهرماه کارگران معدن طزره درواکنش به این فاجعه تکاندهنده و در اعتراض به نداشتن امنیت در محیط کار دست از کار کشیده و اعتصاب کردند. در سال گذشته در ۱۲ شهریور بود که ریزش معدن طزره جان شش کارگر را گرفت و خانواده ها همکارانشان را داغدار کرد.
امروز کارگران پالایشگاههای گاز پارس جنوبی که در ادامه سه شنبه های اعتراضی خود برای هشتمین هفته متوالی تجمع داشتند با معدنچیان طبس و خانواده های کارگران جانباخته ابراز همدردی کردند.
همچنین تشکلهای مختلف کارگری و بخش های مختلف مردمی با بیانیه های اعتراضی خود با کارگران معدن طبس اعلام همبستگی کرده اند. گوشه هایی از این همبستگی ها را دراینجا بازتاب می دهیم:
شورای هماهنگی اعتراضات پرستاران مینویسند: ما درد مشترکیم .برای یافتن نان ،جان میدهیم . #ایرانم_اعتصاب را فریاد کن! واقعه هولناک #معدن_طبس بار دیگر تن و جان همگان را لرزاند. ما پرستاران و کادر درمان ،شاهدان هر روزه فجایع کاری در ایران هستیم. مصدومان محیط های کاری از سوختگی و برق گرفتگی تا پرتاب از ارتفاع و قطع عضو از مراجعات هر روزه به مراکز درمانی هستند. شاهد جان باختن کارگرانی هستیم که جانشان را در دست گرفته و به محیط های کاری غیر ایمن وارد میشوند. ما پرستاران و کادر درمان نیز که در نبود استانداردها و ایمنی لازم تجهیزات و نا ایمن بودن محیط کار همواره با بیماری ها و خطرات جانی روبرو هستیم با خانواده های فاجعه #معدن_طبس ابراز همدردی میکنیم. باید به این قتل هر روزه نیروی کار در ایران پایان داد . با اسماعیل بخشی از رهبران اخراجی اعتصابات نیشکر هفت تپه همصدا میشویم: #ایرانم_اعتصاب. خواست محاکمه عاملین چنین جنایاتی مطالبه همگانی و خواست عموم مردم است."
- شورای بازنشستگان ایران نیز در بیانیه ای با عنوان "قتلگاه کارگران، گنج گاه سرمایه داران" مینویسد: " معادن ایران بوی مرگ میدهند! از کرمان تا شازند از یورت تا طبس، کارگران میمیرند". در بخشی از این بیانیه چنین آمده است:" فاجعه معدن طبس یک کشتار جمعی به دست متولیان و مدافعان وضع موجود است. بیش از ۵۰ کارگر را کشته اند و بیش از ۵۰ خانوار کارگری در فقرِ طبس با نان آورشان دفن خواهند شد. اینها مرگ ناشی از حادثه نیست همچنانکه در یورت و پلاسکو و متروپل نبود. جنایتی بوقوع پیوسته و مسببان باید در پیشگاه نمایندگان واقعی معدنکاران و خانواده هایشان محاکمه شوند تا مشخص شود که کجا و چگونه برای تامین منفعت بیشتر با جان مردم بازی کرده اند.
اعلام عزای عمومی و اعلام "رسیدگی فوری به ماجرا"، سیاست نخ نمایی است که بجز خشم بیشتر طبقه کارگر و خانواده های مصیبت دیده را در پی نخواهد داشت. ما در یک قطار نیستیم. " این حادثه طبیعی نیست، بیاعتنایی به جان کارگران است. کارگران به مسئولان هشدارهای میدهند، مسئولان اعتنا نمیکنند.منابع مطلع از رویداد انفجار معدن طبس گفتهاند که کارگران از روز قبل درباره نشت گاز به مدیران اطلاع داده بودند، اما آنها با بیتوجهی گفته بودند که به کار ادامه دهید".
- شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان نوشته است: " برای آنهایی که تنها کفشهایشان به جا مانده. حادثه غمانگیز و دلخراش جانباختن ۵۱ نفر از کارگران معدن طبس را به خانواده این عزیزان، تمام کارگران و مردم ایران صمیمانه تسلیت میگوییم. ...باید کمیته حقیقتیابی برای بررسی این فاجعه با حضور نمایندگان واقعی کارگران تشکیل گردد و عاملان و مسببان این فاجعه هولناک شناسایی شده و مجازات شوند".
- ۴ تشکل و گروه کارگری به اسامی سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، گروه اتحاد بازنشستگان، کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های مستقل کارگری و کارگران بازنشسته خوزستان طی بیانیه ای مشترکی تحت عنوان "سود و سرمایه - مرگ و سانحه" صدای اعتراض خود را به این جنایت آشکار بلند کردند.
- شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت نوشته است: " عاملین جنایت در معدن طبس از جنس همان کسانی هستند که بارها و بارها همکاران ما را بخاطر نبود ایمنی محیط کار در دیگر معادن و دیگر مراکز کارگری و در نفت که یک پارچه خطر است و بارها قربانی داده ایم. همان سودجویان کثیف و جنایتکاری که حاضر نیستند اندک هزینه ای برای ایمن شدن محیط های کار متقبل شوند. حاضر نیستند وقفه ای در چرخه تولیدشان صورت گیرد حتی اگر از قبلا به آنها خطر گوشزد شده باشد و دارند هر روزه جنایت میکنند."
-نهاد دادخواهان نوشته است: "ما همه دادخواهیم! همدرد خانواده های جانباختگان #معدن_طبس هستیم! عزیزان ما، به دست حکومت سرمایه داران مفت خور مافیایی، با گلوله و طناب دار به قتل رسیده اند. حکومتی که جان انسانها را ،برای بقای چپاول و سود اندوزی خود قربانی میکند! با همه خانواده هایی که عزیز و نان آورشان را در فاجعه #معدن_طبس از دست دادند، همدرد و همراهیم! #نه_میبخشیم_نه_فراموش_میکنیم".
-سندیکای شرکت واحد: سندیکای کارگران شرکت واحد ضمن عرض تسلیت به خانواده های جانباختگان این فاجعه انسانی، علاوه بر کارفرما، کلیه مقامات ذیربط از جمله وزارت کار و اداره کار استان را به دلیل عدم بازرسی دقیق محیط کار به لحاظ ایمنی محکوم می کند و خواستار محاکمه عاملان این فاجعه جبران ناپذیر و پرداخت غرامت و حقوق و مزایا به خانواده های این عزیزان می باشد. صدمه به یک کارگر در هر جا، صدمه به همه ماست.
اتحاد بازنشستگان مینویسد: " این حادثه طبیعی نیست، بیاعتنایی به جان کارگران است. کارگران به مسئولان هشدارهای میدهند، مسئولان اعتنا نمیکنند. منابع مطلع از رویداد انفجار معدن طبس گفتهاند که کارگران از روز قبل درباره نشت گاز به مدیران اطلاع داده بودند، اما آنها با بیتوجهی گفته بودند که به کار ادامه دهید.
شریفه محمدی این فعال کارگری که با حکم اعدام در زندان لاکان رشت بسر میبرد همدردی خود را با خانواده کارگران کشته شده در حادثه معدن طبس اعلام کرده است.
بازنشستگان کشوری در کرمانشاه نیز در اعتراض به قربانی شدن کارگران معدن زغال سنگ #طبس و تمامی کارگرانی که در معادن و کارگاهها و کارخانه های نا امن قربانی سیاست های سود محور حاکم بر کشور می شوند و نیز کشتار کولبران و سوختبران، یک دقیقه اعلام سکوت کردند و به این جنایت اعتراض کردند.
همانطور که قبلا گزارش کردیم اسماعیل بخشی کارگر اخراجی و از رهبران کارگران نیشکر هفت تپه همگان را بخاطر جنایت تکاندهنده ای که در معدن طبس روی داد و مصائبی که هر روزه بر سر کارگران می آید به اعتصاب سراسری فراخوان داده است. هشتگ #ایرانم_اعتصاب به هشتگ این فراخوان تبدیل شده است. در فضای انقلابی جامعه گفتمان بر سر اعتصاب سراسری قوت یافته است. وسیعا به تدارک آن برویم
حزب کمونیست کارگری ایران
۳ مهر ۱۴۰۳، ۲۴ سپتامبر ۲۰۲۴
تجمع بازنشستگان کشوری در کرمانشاه و ادامه اعتراض کارکنان شاغل شرکت مخابرات تبریز
امروز سه شنبه سوم مهر ماه بازنشستگان کشوری در شهر کرمانشاه در ادامه اعتراضات تا کنونی خود و برای پیگیری مطالباتشان تجمع کردند. تجمع امروز بازنشستگان در کرمانشاه با یک دقیقه سکوت در اعتراض به قربانی شدن کارگران معدن زغال سنگ #طبس و تمامی کارگرانی که در معادن و کارگاهها و کارخانه های نا امن قربانی سیاست های سود محور حاکم بر کشور می شوند و نیز کشتار کولبران و سوختبران، برگزار شد. سخنرانان ضمن برشمردن مطالبات خود، به نهادهای امنیتی هشدار دادند که از احضار و دستگیری فعالان صنفی خودداری کرده و با تعمق بیشتر به اعتراضات آنها بیندیشند.
در حین تجمع، نیروهای انتظامی قصد دستگیری دو خانم رهگذر به خاطر پوشش اختیاری داشتند که بازنشستگان با شعار " روسری را رها کن _ فکری به حال ما کن"، مانع دستگیری آنان شدند. در خاتمه بازنشستگان با شعار " تا حق خود نگیریم، از پا نمی نشینیم محل تجمع و بر ادامه اعتراضات خود تاکید کردند.
در این روز همچنین کارکنان شاغل در مخابرات تبریز برای سومین روز متوالی برای پیگیری مطالبات خود مقابل شرکت مخابرات استان آذربایجان شرقی تجمع کردند. مطالبات فوری این کارکنان عبارتند از : پرداخت معوقات، مابهالتفاوتها، مزایا و حق بیمهها به سازمان تأمین اجتماعی، اجرای مواد ۴۸ و ۴۹ قانون کار، طرح طبقهبندی مشاغل و پرداخت پایه سنوات، اصلاح و اجرای درست عناوین و گروههای و اعمال حق جذب و تخصص،
حزب کمونیست کارگری ایران
3 مهر ۱۴۰۳، 2۴ سپتامبر ۲۰۲۴
تجمع کارگران رسمی نفت در شهرکهای مسکونی جم همراه با خانواده ها
حقوق عادلانه حق مسلم ماست
روز گذشته سوم مهرماه کارگران رسمی نفت ساکن در شهرکهای مسکونی جم همره با خانواده های خود و در عتراض به عدم پاسخگویی به مطالبات خود دست به تجمع و راهپیمایی زدند. حضور خانواده ها در این حرکت اعتراضی صحنه با شکوهی از اعتراض ایجاد کرده بود و جمعیت در حالیکه راهپیمایی میکردند با شعار "حقوق عادلانه حق مسلم ماست" و دیگر شعارهای اعتراضی خود پیگیر مطالباتشان شدند. شرکت خانواده ها در اعتراضات کارگری قدرتبخش اعتراضات است و ادامه و گسترش آن تحولی کیفی در مبارزات کارگران در نفت خواهد بود. حزب کمونیست کارگری بر حضور و شرکت فعال خانواده در اعتراضات بخش های مختلف کارگری تاکید دارد.
اعتراضات کارگران رسمی سراسری است و از مهرماه سال گذشته آغاز شده است. اهم مطالبات این کارگران عبارتند از: حذف کامل سقفحقوق، حذف محدودیت حقسنوات بازنشستگی، عودت کسورات مازاد مالیات، اجرای کامل ماده ۱۰ و پرداخت بکپی و عدم دستدرازی به صندوق بازنشستگی کارکنان نفت ، تفکیک مشاغل در مناطق عملیاتی، و استرداد مازاد مالیات کسر شده.
حزب کمونیست کارگری ایران
۴ مهر ۱۴۰۳، ۲۵ سپتامبر ۲۰۲۴
مماشات دولت سوئد با حکومت جنایتکار اسلامی شدیداً محکوم است!
دادستانی سوئد روز سهشنبه ۲۴ سپتامبر سپاهپاسدارن جمهوری اسلامی را به حملات گسترده سایبری متهم کرده و گفته است که در تابستان سال گذشته یک شرکت ارسال پیامک انبوه در سوئد را هک کرده و از طریق آن پانزده هزار پیامک با ترغیب انتقام از قرآن سوزان به شهروندان سوئدی با هدف ایجاد شکاف در جامعه سوئد ارسال کرده است.
همچنین سازمان امنیت سوئد در بیانیهای رسمی اعلام کرده است، سال گذشته فعالیت سایبری گروه هکری «اَنزو تیم» وابسته به سازمان اطلاعات سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران را شناسایی کرده است و موکداً جمهوری اسلامی را جزو سه کشور خطرناک برای امنیت سوئد قلمداد کرده است.
هنوز چند ماهی از افتضاح مبادله شرمآور حمید نوری توسط دولت سوئد نگذشته است که دو نهاد قضایی و امنیتی سوئد بار دیگر اقدامات خرابکارانه جمهوری اسلامی در سوئد را افشا میکنند.
سابقه ممتد اقدامات گسترده تروریستی علیه مخالفین حکومت اسلامی ایران در کشور سوئد بر کسی پوشیده نیست، اما دولت سوئد این بار نیز با ادامه سیاست مماشات، این پرونده خرابکارانه را به بهانه اینکه قادر به بازداشت و به دادگاه کشاندن عناصر سایبری حکومت اسلامی نیست، مختومه اعلام کرده است. در حالیکه به سادگی میتواند موضوع را در محاکم معتبر بینالمللی دنبال کند. دولت سوئد نه تنها اینکار را نکرد بلکه هیچگاه حاضر نشده است که مخالفین جمهوری اسلامی در این کشور را از توطئههای جمهوری اسلامی علیه آنان مطلع کند. روشن است که این سازشها دست جمهوری اسلامی را برای تداوم اقدامات جاسوسی و تروریستی باز میگذارد.
ما خواهان اخراج دیپلمات تروریستهای جمهوری اسلامی، بستن سفارتخانه آن که مرکز توطئه و برنامه ریزی برای جنایت و ناامن کردن جامعه سوئد است و بایکوت جمهوری اسلامی هستیم. هرگونه مماشات با جنایتکاران محکوم است. مخالفین و قربانیان این شرارتهای تروریستی حق دارند و باید از همه این اقدامات علیه جان خود مطلع باشند.
تشکیلات سوئد حزب کمونیست کارگری ایران