ترامپ به کاخ سفید بازگشت. بازگشت میلیاردری با اتهامات سنگین زیر بغلش چطور ممکن شد؟  شخصیتی که از نظر اقتصادی نماینده منافع میلیاردهاست؛ از نظر سیاسی آماده است حتی مبانی دمکراسی خود آمریکا را هم دور بزند؛ و از نظر فرهنگی و اجتماعی گندیده ترین تمایلات مردسالارانه و مذهبی را نمایندگی میکند. آیا این اتفاق گواه چرخیدن جامعه به راست نیست؟ آیا بازگشت ترامپ به کاخ سفید نشانه قدرت گرفتن راسیسم و فاشیسم در افکار عمومی جامعه امریکا نیست؟

بازگشت دوباره ترامپ راسیست به مسند ریاست جمهوری آمریکا نه تنها رهبری و بدنه حزب دمکرات آمریکا، بلکه  طیف متنوع دمکراسی خواهان را در سطح جهان درشوک فروبرده و مفسران و تحلیلگران فرصت طلب و سطحی شان میگویند این پدیده متناقض با دمکراسی و گویا برای آینده دمکراسی خطرناک است.

در پرتو موضع گیری جریانات سیاسی پرو ناتو  و هم جبهه  با حکومت صهیونیستی اسرائیل در نسل کشی مردم فلسطین و سکوت کشورهای بی شرف دموکراتیک در قبال این جنایات، بهترمی توان چهره اپوزیسیون بورژوایی ایران را نیز برملا کرد. این نوشته چکیده چند بار گفتگو با تعدادی از دوستانم در این باره است.

امروزه و در سراسر جهان بشریت شاهد  نسل کشی در غزه توسط اسراییل اشغالگر است. در دل این جنایات علیه مردم بیدفاع غزه، بازی موش وگربه جمهوری اسلامی و دولت نتنیاهو خنده دار و مشمئز کننده است. این شاخ و شانه کشیدن ها درحالی است که  بر خلاف پروپاگاند جنگ طلبان، جمهوری اسلامی و دولت تنیاهو بارها اذغان کرده اند که خواهان جنگ تمام عیار نیستند. 

دو حزب که با قدرت سرمایه های مالی و بانکی و غولهای تجاری و بازرگانی بیش از یک قرن است استراتژی سیاسی دولت آمریکا را از طریق "پارلمانتاریسم و دمکراسی غربی" دو ستون و رکن اعمال قدرت، طابوتشان را بر دوش جامعه و گرده طبقات تحت استثمار به این مرحله از تاریخ رسانیده اند.

 در نگاهی اجمالی مهمترین علل شکست حزب دموکرات و پیروزی ترامپ را می توان در عوامل زیرجستجوکرد: ۱-جامعه آمریکا بطورکلی صرفنظر از این‌که به‌وضوح بدانند که چه می‌‌خواهند و محتوای آن چه هست، از وضعیت موجو ناراضی بوده خواهان تغییر سیستم فرسوده و کسالت آورحاکم بر کشور هستند. نظرسنجی های متعددی این نارضایتی و گرایش عمومی را نشان داده است. 

کم‌تر از یک روز به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی مانده است. بر اساس آخرین آمار منتشر شده، بیش از ۷۸ میلیون آمریکایی تاکنون در انتخابات ریاست‌جمهوری رای زودهنگام داده‌اند. هریس ۶۰ ساله از حمایت قوی میان رای‌دهندگان زن برخوردار است، در حالی که ترامپ ۷۸ ساله به ویژه میان مردان لاتین‌تبار طرفدار پیدا کرده است.

۱۵ ماه گذشته برای بشریت هم‌عصر ما ماه‌های رودررویی با نسل‌کشی بود. درست در مقابل چشمان میلیون‌ها انسان حیرت‌زده، تمامی خط‌قرمزهای پیشین جابه‌جا شد. اگر به نخستین روزهای پس از حملۀ هفت اکتبر بازگردیم، خط‌قرمز را ورود زمینی ارتش اسرائیل به غزه می‌خواندند، اما هم این و هم ده‌ها خط‌قرمز دیگر به ارادۀ اسرائیل نادیده گرفته شد و اوضاع تا جایی پیش رفت که امروز صلح و زندگی بدون نفرت در خاورمیانه در دورترین چشم‌اندازها هم ناممکن به نظر می‌رسد.

جمهوری اسلامی ایران می‌گوید که حمله اسرائیل را خنثی کرده است و تنها «خسارت محدود» به اهداف نظامی وارد شده است. به نوشته جروزالم پست، اسرائیل از طریق چند واسطه ثالث به ایران این پیام را داد و مشخص کرد که اسرائیل به چه اهدافی حمله خواهد داد و به کدام اهداف حمله نخواهد کرد. به گفته سه منبع آگاه، اسرائیل روز جمعه قبل از حملات هوایی تلافی‌جویانه خود، پیامی به ایران ارسال کرد و به ایرانی‌ها هشدار داد که پاسخی ندهند.