Iran Tribune

صفحه اصلی


یک همجنس گرای زن ایرانی در «بن بست»

شنبه, ۱۴ فروردین ۱۳۸۹ - ۰۳ آوریل ۲۰۱۰ - ۰۷:۱۶

alt«بن بست» عنوان تازه ترین فیلم رامین گودرزی نژاد فیلمساز ایرانی ساکن بریتانیا، در ماه جاری (آوریل) در لندن به نمایش درمی آید. فیلمنامه بن بست را مهشاد ترکان بر اساس زندگی یک زن جوان همجنس گرا نوشته است.
کیانا فیروز این زن ایرانی است که در نقش خود بازی می کند و با بهره گیری از تجربیات شخصی اش، زندگی دگرباشان را  بر پرده سینما به نمایش درمیاورد.
در گفت و گو با رادیو فردا کیانا فیروز و رامین گودرزی نژاد در باره تم اصلی این فیلم بحث برانگیز توضیح می دهند.
رامین گودرزی نژاد: داستان این فیلم داستان یک زن همجنسگرای ایرانی است که دارد تلاش می کند صدای همجنسگراهای ایرانی را به گوش دنیا برساند. خودش در این اثنا مجبور می شود، به دلیل اینکه امکان برگشت به ایران را ندارد، درخواست پناهندگی اش را به وزارت کشور انگلستان تسلیم کند ولی با جواب منفی آنها رو به رو می شود.
این خانم که قبل تر در ایران مشغول ساختن یک فیلم مستند بوده در خصوص همجنسگرایان ایرانی، فوتیج هایی که داشته توسط نیروهای امنیتی کشف می شود و در ایران هم او را مورد پیگرد قرار می دهند. ولی به هر روی با توجه به اینکه توانسته خودش را به اینجا برساند و همچنان مشغول به فعالیت های حقوق بشری و مشخصاً در خصوص همجنسگراها است، آماده است که تمام این تهدیدها و خطرات را بپذیرد. ولی متاسفانه علیرغم تمام این شواهد و قرائن که نشان می دهد او کیست و چیست و دارای چه نوع گرایشی است در زندگی خصوصی اش، وزارت کشور انگلستان همه مطالب را نادیده می گیرد و با درخواست پناهندگی او مخالفت می کند.
آقای گودرزی نژاد، چه انگیزه ای، چه موضوعی باعث شد که شما بروید سراغ یک چنین موضوعی؟
من سال ۲۰۰۷ یک فیلم کوتاه ساختم که شما فکر می کنم در رادیو فردا آن را منعکس کردید، به اسم آیا هرگز اتفاق افتاده ام، آن راجع به یک زن شاعره ایرانی همجنسگرا است و وقتی این فیلم پخش شد و تعداد یکی دو جشنواره بین المللی نمایش داده شود، تعداد زیادی از همجنسگراهای ایرانی و بخصوص خانم ها با من تماس گرفتند و از اینکه اقدامی در این زمینه شده، مرا به نوعی... حالا کلمه «تشویق» را شاید نباید به کار برد...
به نوعی از من خواستند که بازهم اگر می توانم در این زمینه فعالیت کنم. وقتی خانم کیانا فیروز، که یک سابقه فیلمسازی هم در ایران داشت، با من تماس گرفت در انگلیس و خواست بداند که اگر فیلم مستندی بسازد، امکان پخشش هست و من به او گفتم که چه خطراتی متوجه او خواهد بود، و او پذیرفت و من قول دادم که هر کاری بتوانم برای پخش آن فیلم ها خواهم کرد، وقتی به انگلستان آمد، ما روی این سناریو کار کردیم و تصمیم گرفتیم صدای این اقلیت آسیب پذیر و به نوعی مظلوم را بتوانیم د رابعاد گسترده تری به گوش تمام دنیا برسانیم.
بنابراین این فیلم بر اساس سناریویی است که خانم کیانا فیروز نوشته اند؟
فی الواقع، فیلمنامه بر اساس زندگی ایشان نوشته شده. نه اینکه ایشان در نوشتن سناریو دخالت داشت.
حالا ممکن است با ایشان صحبت کنم؟
خواهش می کنم.
آقای  گودرزی نژاد کمی توضیح دادند ولی می خواهم از خود شما بپرسم که چطور شد تصمیم گرفتید در چنین فیلمی شرکت کنید؟ ممکن است درباره نقش خودتان بیشتر توضیح دهید؟
کیانا فیروز: بله. من نقش یک همجنسگرای ایرانی را در فیلم بازی کردم. فیلمنامه قسمت عمده اش از زندگی خود من اقتباس شده و یک فضای مستند داستانی به فیلم داده. علت حضور من در این فیلم این بوده که برای من به عنوان یک لزبین مهم بوده و هست که مشکلات یک لزبین ایرانی دیده شود و تنها راهی که می توانست صدای این اقلیت تحت فشار را به گوش ما برساند، از طریق  یک رسانه آزاد امکان پذیر است. و این فیلم تاثیرگذار خواهد بود.
آیا این فیلم به نمایش درآمده، یا به نمایش در می آید؟ در چه مرحله ای است؟
ماه آینده فیلم به نمایش در می آید. اما آنونس فیلم از دسامبر ۲۰۰۹ روی یوتیوب بوده و بیش از هزار نفر آنونس فیلم را دیده اند.
آیا در فستیوال ها هم قرار است شرکت داده شود؟ کارهای فستیوالی فیلم در چه مرحله ای است؟
صد در صد این فیلم در فستیوال ها به نمایش در خواهد آمد. در حال حاضر به سانفرانسیسکو دعوت شده ایم و بعد در کانادا به ترتیب این فیلم به نمایش در خواهد آمد.
خانم کیانا فیروز، شنیده ام شما در انگلیس تقاضای پناهندگی کردید و الان دچار مشکل شده. ظاهراً وزارت کشور انگلیس با پناهندگی شما مخالفت کرده است.
برای من به عنوان یک فعال در زمینه حقوق همجنسگرای ایرانی برای پناهندگی در کشور انگلستان اقدام کرده ام و با تمام مشکلاتی که در ایران با آنها رو به رو هستم، درخواست من رد شده است.
در وضعیت روحی بسیار سختی به سر می برم. همچنانکه وزارت کشور بسیار با بی مسئولیتی با مسئله من برخورد می کند، یک کمپین جدی شروع شده در انگلیس برای حمایت از من.
سازمان دگرباشان جنسی در کانادا، انجمن مهاجران همجنسگرای انگلستان از من حمایت می کنند. ولی من این خطرات را به جان می خرم و همچنان دفاع خواهم کرد از حقوقمان. شرایط همجنسگرایان ایرانی نه تنها در ایران بلکه در کشورهای میزبان از جمله ترکیه بسیار سخت است. گویا این اقلیت، تقدیر آرامش ناپذیر برایشان رقم خورده. ولی ما همچنان هستیم. ما همچنان فعالیت می کنیم تا صدای همجنسگرایان ایرانی به گوش دنیا برسد.

smaller text tool iconmedium text tool iconlarger text tool icon

ارسال به شبکه های اجتماعی
Balatarin Donbaleh Facebook Digg Del.icio.us Google Live! TwitThis
 

تريبون ازاد